Aceasta reteta am incercat-o astazi cu fulgi de ciocolata, dar bineinteles le puteti inlocui cu fructe sau le lasati simple. Ies pufoase si va asigur ca cei mici le vor termina foarte repede, cum mi s-a intamplat mie. Din cantitatile de mai jos ies 12 bucati.
INGREDIENTE :
- 250 g faina
- 150 g zahar
- 1 plic de praf de copt
- esenta vanilie
- 160 ml lapte
- 2 oua
- 80 g unt
- 100 g fulgi de ciocolata
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Intr-un vas se pun toate ingredientele uscate:faina, zaharul, praful de copt si 90 de grame de fulgi de ciocolata.
- Separat se amesteca cele 2 oua cu laptele si untul topit si racit si esenta de vanilie.
- Se varsa apoi compozitia de oua, lapte si unt peste faina si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen, fara cocoloase.
- Se umplu apoi formele de briose pe 3/4 si se dau la cuptor, la 180 de grade, timp de 15/20 de minute.
- Se scot din cuptor, se presara cu restul de fulgi de ciocolata si se lasa la racit.