Aceasta mancare de linte se poate servi ca reteta de post sau alaturi de o portie de carnati, friptura sau chiftelute.
Eu una nu eram fan al lintei, dar am luat o data de Revelion, ca auzisem ca aduce bine daca mananci linte. Puiul meu mic de atunci s-a indragostit si imi cere in fiecare saptamana si daca el mananca, mami e cea mai fericita.
INGREDIENTE:
- 2 cutii de linte gata fiarta
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ardei kapia rosu
- 2-3 linguri de ulei
- 250 ml suc de rosii
- 1 lingurita de boia dulce
- 2 fire de patrunjel verde pentru ornat
MOD DE PREPARARE :
- Legumele se spala si se curata, apoi se toaca marunt ceapa si usturoiul, ardeiul cubulete, iar morcovul rondele.
- Intr-o cratita larga se pune la incalzit uleiul si se varsa legumele preparate anterior. Se presara cu putina sare, se adauga boiaua dulce si se caleste totul timp 3-4 minute, cat sa devina ceapa sticloasa (nu trebuie sa se coloreze). Se acopera cu o cana de apa (250 ml) si se pune o frunza de dafin.
- Se varsa sucul de rosii si se presara cu piper.
- Se da focul la mic si se lasa la fiert circa 15 minute, pana scade sosul putin si morcovul se moaie.
- Lintea fiarta si scursa se adauga in sosul de rosii si legume. Se fierb impreuna 2 minute apoi se adauga catelul de usturoi taiat marunt. Se pune capacul si se ia de pe foc. Chiar daca pare zemoasa, cand se va raci lintea va mai absorbi din lichid
- Se serveste calda presarata cu patrunjel verde tocat. Daca e post serviti-o ca stare, in rest alaturi de o porti de carnati sau friptura. Va asigur ca este delicioasa.