BILUTE DE CIOCOLATA SI VISINE

Bilutele de ciocolata si visine sunt un desert traditional romanesc, pe baza de biscuiti si sunt ideale pentru cei ce iubesc visinele. Sunt usor de facut si o pot face si cei mai mici bucatari.

 

 

 

INGREDIENTE:

  • 500 g de biscuiti simpli
  • 100 g de unt
  • 250 g de zahar
  • 35 g de cacao
  • 100 g nuci prajite si maruntite
  • esenta de rom
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 500 ml de lapte
  • visine congelate sau de la visinata

MOD DE PREPARARE:

  1. Se prepara siropul, punand intr-un vas zaharul, untul taiat cubulete si laptele la foc mediu.  Dupa ce s-au topit, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  2. Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blendereului, se amesteca impreuna cu cacaoa, esenta de rom si siropul preparat anterior.
  3. Se framanta pana cand se obtine o compozitie omogena. Se ia cate putin din compozitie, se pune o visina la mijloc, se formeaza bilute si se trec prin nuca de cocos.
  4. Se pot servi imediat, iar daca mai raman se pastreaza la frigider.

 

Back to top