Aceasta reteta este foarte comandata in restaurantele chinezesti pentru ca este foarte gustoasa, usor de preparat si de obicei se serveste cu garnitura de legume.
INGREDIENTE:
- 600 g piept de pui
- 2 oua
- faina
- sare
- ulei pentru prajit
Pentru sosul de lamaie:
- 1 lingura amidon
- 100 ml vin alb
- 200 ml apa
- 1 lamaie + coaja de la 1/2 lamaie
- 2 lingurite de zahar
- sare
MOD DE PREPARARE:
Se taie pieptul de pui in fasii, nu foarte subtiri, se trec prin ou si apoi prin faina. Se pun la prajit in uleiul incins pentru circa 5 minute, in tigaia wok, apoi se scot si se pun pe un servetel pentru a lasa surplusul de ulei. Se sareaza si pastreaza la cald.
Se pregateste sosul de lamaie amestecand amidonul cu jumatate de pahar de apa rece, amestecand bine, pana se dizolva amidonul. Se pune compozitia pe foc, intr-o tigaie antiaderenta. Se adauga vinul, sucul de lamaie, zaharul si restul de apa.
La sfarsit se adauga coaja de lamaie si se se amesteca continuu pana sosul incepe sa se ingroase si zaharul e topit.
Se adauga pieptul de pui cu sosul de lamaie si se tine la foc dulce pentru circa 2-3 minute.
Se serveste puiul ornat cu o felie de lamaie si o frunza de patrunjel cu garnitura de legume.