Plum-cake este un fel de chec, dar nu cel clasic cum eram obisnuita eu sa il fac, ci cu fructe. Aceasta reteta se poate face cu diferite fructe (mere, pere), in functie de sezonul in care ne aflam. De data asta am preferat reteta cu piersici, pentru ca fiind foarte parfumate, dau o aroma particulara plum-cake-ului.
INGREDIENTE:
- 70 g de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 100 g zahar
- 2 oua
- 50 g unt
- 2 piersici
- unt pentru uns formele
- zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Separat, intr-un vas se bat ouale cu untul topit, apoi se adauga in faina pregatita anterior (amestecata cu zahar si praf de copt) si se mixeaza bine, pana se obtine un aluat fin si omogen.
Formele de plum cake se ung cu unt si se tapeteaza cu faina ( daca nu le aveti puteti folosi si cele mici, rotunde de aluminiu, de unica folosinta ) si se umplu 1/3 cu compozitie.
Se spala si se curata piersicile de coaja, se taie felii si se introduc cate 2-3 in fiecare plum-cake.
Se da la cuptorul incalzit la 180° pentru 25-30 minute. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.
POFTA BUNA, DRAGII MEI!