INGREDIENTE:
- 1 pachet de aluat foietaj
- 1 mar
- 2 linguri de stafide
- 1 lingura de zahar
- un varf de scortisoara
- crema de branza tip Philadelphia
- muguri de pin (optional)
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un bol se taie cubulete un mar spalat si curatat de coaja si se amesteca cu 1 lingura de zahar, stafide, scortisoara si muguri de pin.
- Aluatul foietaj se desface pe masa de lucru cu hartia de copt dedesupt si se taie in 6 dreptunghiuri.
- 1/2 din dreptunghi se cresteaza, iar pe restul jumatatii se unge cu crema de branza. Peste crema de branza se pune cate 1 lingura de compozitie de mar.
- Se impaturesc pateurile,apasand pe margini sa nu iasa umplutura .
- Se da tava la cuptor pentru 25-30 de minute pana s-au rumenit frumos.
- Cand s-au racit se pudreaza cu zahar si se servesc.