CIORBA RADAUTEANA

Ciorba radauteana este una din preferatele mele. Extrem de usor de preferat, poate inlocui ciorba de burta si este mult mai usoara avand la baza pieptul de pui.

CIORBA RADAUTEANA

INGREDIENTE:

  • 1-2 bucati de piept de pui, radacinoase (2 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 pastarnac)
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • otet pentru acrit

MOD DE PREPARARE:

1.Se pune pieptul de pui la fiert, se spumeaza, iar cand este gata se scoate pe o farfurie si se adauga in apa legumele spalate, curatate si taiate bucati mari.

2.Dupa ce au fiert, legumele se scot si se paseaza sau se trec prin sita.

3. Pieptul de pui se taie fasii. Se adauga impreuna in oala cu supa si se mai lasa sa dea un clocot impreuna.

4.Se drege ciorba cu un amestec din un polonic de zeama fierbinte, gabenusurile de ou si smantana . Se toarna in oala si se amesteca bine.

5.Usturoiul se curata, se zdrobeste si se adauga in oala. Se sareaza si se adauga otet dupa gust. Se ia oala de pe foc si se presara patrunjel verde tocat.

6. Se aduci la masa otet, pasta de usturoi , smantana si ardei iute pentru ca fiecare sa potriveasca gustul lui.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.