INGREDIENTE:
- 200 g branza Philadelphia
- 200 g lapte
- 4 galbenusuri,
- 20 g zahar
- 40 g faina,
- 10 g amidon
- 20 g suc de lamaie,
- 4 albusuri
- 50 g zahar
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se varsa branza Philadelphia impreuna cu laptele si se pune pe foc. Nu trebuie sa se infierbante, ci doar sa se incalzeasca putin (circa 40°C) – sa aiba consistenta iaurtului.
- Se ia de pe foc, apoi se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, zaharul, sucul de lamaie si la final faina trecuta prin sita impreuna cu amidonul. Se amesteca bine cu o spatula pana se obtine o compozitie omogena fara cocoloase.
- Separat se bat albusurile spuma tare, se adauga cu zaharul, apoi se incorporeaza in amestecul de galbenusuri si Philadelphia. Se amesteca usor, cu o lingura de jos in sus, pana se omogenizeaza bine.
- Se varsa apoi compozitia intr-o forma de copt (de diametrul 18-20 cm) tapetata cu hartie de copt atat pe fund cat si pe laterale, avand grija pe laterale hartia sa fie mai inalta.Se unge hartia cu unt si se presara cu zahar pudra. Tava se infasoara la exterior cu aluminiu.
- Se pune tava de copt intr- un vas mai mare in care se varsa circa 2 degete de apa fierbinte ( apa trebuie sa fie de circa 80°C)- ca la bain-marie.
- Se coace in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 20 de minute, apoi la 140°C timp de 40 de minute.
- Se lasa la racit timp de 1 ora , apoi se serveste.