VARZA DE BRUXELLES GRATINATA CU LAMAIE, USTUROI SI PARMEZAN

Nu prea sunt fan al verzei de Bruxelles, dar reteta asta chiar mi-a placut. Simpla, cu putine ingrediente, a fost pe placul tuturor. Se pot adauga in tava si cartofi noi sau ce legume va plac. O reteta sanatoasa, pentru mici si mari.

 

 

 

INGREDIENTE:

  • varza de Bruxelles spalata si taiata pe lung
  • 2-3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 cană parmezan ras

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incalzeste cuptorul la 220°C.
  2. Intr-un vas se pune varza de Bruxelles, peste care se varsa uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul tocat fin, sarea si piperul. Se amesteca bine totul , ca sa se aromatizeze uniform varza, apoi se varsa totul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se intinde intr-un strat uniform si se da la cuptor.
  3. Se coace timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste pe margini.
  4. Se serveste cu suc proaspat de lamaie si parmezan ras.

 

 

 

 
Precedente BOMBOANE CU MIERE SI LAMAIE Successivo CHEESECAKE JAPONEZ

Lascia un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.