Nu prea sunt fan al verzei de Bruxelles, dar reteta asta chiar mi-a placut. Simpla, cu putine ingrediente, a fost pe placul tuturor. Se pot adauga in tava si cartofi noi sau ce legume va plac. O reteta sanatoasa, pentru mici si mari.
INGREDIENTE:
- varza de Bruxelles spalata si taiata pe lung
- 2-3 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
- sare si piper dupa gust
- 1/4 cană parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 220°C.
- Intr-un vas se pune varza de Bruxelles, peste care se varsa uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul tocat fin, sarea si piperul. Se amesteca bine totul , ca sa se aromatizeze uniform varza, apoi se varsa totul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se intinde intr-un strat uniform si se da la cuptor.
- Se coace timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste pe margini.
- Se serveste cu suc proaspat de lamaie si parmezan ras.