INGREDIENTE :
- 200 g de naut fiert si scurs
- 2 cartofi medii
- 250 g de legume mixte fierte si taiate cubulete destul de mici ( morcov, dovlecei)
- 1 ou
- 50 g de pesmet
- patrunjel
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se spala si se fierb in coaja pana sunt fierti bine. Se curata apoi se piseaza ca pentru piure.
- Nautul scurs bine se mixeaza , apoi se adauga peste cartofii pisati.
- Se adauga apoi cubuletele de legume fierte, oul, pesmet ulei si patrunjelul tocat fin.
- Se amesteca bine totul, se presara sare si piper. Se lasa la odihnit in frigider pentru 15 minute.
- Cu ajutorul inelului de bucararie sau cu mainile se formeaza burgeri inalti de circa 2 cm.
- Se trec prin pesmet si se pun la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei de masline. Sunt gata cand la suprafata se formeaza o frumoasa crusta aurie.