In sfarsit dupa o perioada de pauza am reusit sa ajung sa va scriu si o alta reteta delicioasa- tarta cu crema in 2 culori, care noua ne-a placut mult, potrivita atat pentru micul dejun cat si pentru gustarea de dupa amiaza.
Nu este o reteta complicata, iar diferenta fata de alte tarte este ca se pune crema din loc in loc inainte de coacere, alternand culorile.
INGREDIENTE:
- 300 g faina 00
- 200 g zahar
- 4 oua
- 130 ml ulei floarea-soarelui
- 100 ml lapte
- 1 plic de praf de copt
-pt crema de patiserie:
- 500 ml lapte
- 3 linguri cu varf cu zahar
- 3 linguri cu faina
- 3 galbenusuri
- coaja rasa de lamaie
MOD DE PREPARARE:
- Mai intai se prepara crema de vanilie: intr-un vas se freaca bine cele 3 galbenusuri cu zaharul, pana acestea devin spumoase , apoi se adauga faina si se amesteca. Se varsa putin cate putin laptele si se amesteca pana cand se obtine o compozitie fara cocoloase. Se rade putina coaja de lamaie si se pune pe foc. Se amesteca mereu pana incepe sa se ingroase, apoi se ia de pe foc. Se imparte crema in 2 parti egale, iar in una din ele se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la racit, acoperite cu folie transparenta.
- Se incalzeste cuptorul la 160°C.
- Pentru blat: se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga cate putin uleiul. Se adauga laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
- Se varsa compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
- Se pun cu o lingura cele 2 creme (alba si de ciocolata), alternandu-le, avand grija ca toata suprafata sa fie acoperita cu crema.
- Se da la cuptor, la 160°C timp de 50-55 minute, pana suprafata rezulta frumos colorata.
- Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.