Suntem in sezonul capsunilor si cum sunt adorate de majoritatea copiilor , am decis sa va scriu o reteta de TIRAMISU’ modificata special pentru copii.
INGREDIENTE ( pentru 4-6 persoane)
- 100 g de zahar
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 500 g capsuni
- 3 cutii de savoiardi (piscoturi)
- lapte pentru inmuiat piscoturile
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se amesteca mascarponele cu zaharul, pana se obtine o crema fina, omogena.
- Separat se bate frisca si se incorporeaza in amestecul de mai sus.
- Capsunile se spala si se taie bucatele mici.
- Se formeaza TIRAMISU’- ul astfel: intr-un vas dreptunghiular se pune un strat de crema de mascarpone, apoi un strat de savoiardi ( piscoturi) inmuiati repede in lapte. Peste acestea se pune iar un strat de crema, peste care bucatelele de capsuni. Se face un alt strat de savoiardi dati prin lapte, se acopera cu crema si se completeaza cu capsunile ramase.
Se da la frigider pentru cateva ore si se serveste rece. Se decoreaza cu menta proaspata.
POFTA BUNA!
[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]