TARTA CU CREMA DE VANILIE SI TRANDAFIRASI DE MERE

INGREDIENTE:

  • 1 aluat fraged pentru tarta ( cumparat sau facut- reteta AICI)
  • 500 g lapte
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 g faina
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 3 mere

MOD DE PREPARARE:

  1. Se intinde aluatul in forma rotunda, asternand pe suprafata lui o foaie de hartie de copt peste care se pun boabe de fasole uscata sau alte cereale. Acestea au rolul de a presa aluatul si de a nu-i permite sa se umfle instetic la copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 minute, apoi se scoate si se indeparteaza hartia de copt impreuna cu cerealele. Se lasa la racit.
  2. Se pregateste crema de vanilie: galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul, se adauga faina, iar in final se varsa putin cate putin laptele. Se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase, se adauga pastaia de vanilie si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit
  3. Merele se spala bine, se scoate cotorul si se taie rondele foarte subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se oxideze) si zahar, apoi se pun in microunde timp de 2 minute, la putere maxima. Se lasa la racit.
  4. Peste aluatul copt se intinde crema de vanilie. Feliile de mere racite se ruleaza si se pun peste crema de vanilie una langa alta, pana la terminarea lor. Se unge suprafata cu putin unt topit si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 minute. Se serveste rece.

TARTA CU CREMA DE VANILIE SI TRANDAFIRASI DE MERE

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.