COVRIGI CROCANTI CU SEMINTE

Astazi fiind urat afara, m-am apucat de bucatarit, in loc sa ma odihnesc in perioada asta asa  cum ma sfatuieste lumea…..si am facut cei mai gustosi covrigi pe care i-am mancat vreodata. Sunt crocanti in exterior si moi si pufosi in interior. Va sfatuiesc sa-i faceti si voi, dragii mei, daca va e pofta asa cum imi este mie, caci aici, departe de casa nu am de unde sa-i cumpar. Poate voua nu va este pofta, dar eu una duc lipsa covrigilor aici. Asa ca am trecut la treaba…:)

INGREDIENTE:

  • 500 g faina 0
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pliculet de drojdie uscata (sau 1 cub de drojdie proaspata)
  • 1 lingurita de zahar
  • 70 g de unt (sau in post- margarina)
  • 250 ml de apa calduta
  • 1200 ml de apa
  • 50 g de bicarbonat
  • sare mare, susan, mac, seminte de floarea-soarelui.

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un bol se dizolva drojdia cu apa calduta si 1 lingurita de zahar.
  2. Intr-un vas larg se pune faina amestecata cu sarea. In mijloc se face o adancitura, se varsa drojdia dizolvata in apa si se amesteca. Se varsa untul topit si se framanta un aluat elastic, care se lasa la crescut,la loc caldut,timp de 40 de minute.
  3. Din aluatul frumos crescut se formeaza circa 12 bile din care urmeaza sa facem covrigii.
  4. Dupa impletirea covrigilor, acestia se pun intr-o tava cu hartie de copt si se dau la rece timp de 1 ora.
  5. Se pune la fiert o oala cu apa, iar cand aceasta clocoteste se adauga 50 g de bicarbonat. Se pun pe rand covrigii scosi de la frigider si se lasa timp de 10 secunde. Se scot din apa, se pun in tava cu hartie de copt si se presara cu seminte, mac, susan sau sare mare.
  6. Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de circa 20 de minute.

 

covrigi crocanti

 

 

Back to top