O idee draguta pentru Sarbatori, dar pentru cei ce au rabdare si timp de stat in bucatarie 🙂
INGREDIENTE:
- 450 g de crema de branza (Philadelphia sau alt tip)
- 1 1/2 cana de branza rasa (eu am folosit parmezan, dar puteti folosi si cascaval mai tare)
- 1 catel de usturoi pisat
- piper macinat
- cuisoare
- tulpina de telina
- boabe de piper sau masline negre pentru ochi si nasturei
- 1 felie de paine integrala sau alba
- morcov
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca crema de branza cu jumatate de cana de parmezan ras, usturoi, sare si piper. Se tine deoparte o lingura din crema de branza preparata pentru caciula Mosului, iar restul compozitiei se da pentru jumatate de ora la congelator.
- Se scoate de la rece si se imparte compozitia in 3 bile, pe care le tavalim prin restul de parmezan ras. Se pun din nou la congelator pentru 1 ora, pentru a le putea suprapune ulterior, in caz contrar branza se moaie si nu o putem prelucra.
- Se suprapun bilele de branza, fixandu-le cu o scobitoare.
- Fularul lui Mos Craciun va fi facut cu o felie subtire din telina, cu ajutorul instrumentului de curatat cartofi. Fularul se va fixa cu cuisoare.
- Se taie cercuri din felia de paine, una mai mare pentru baza palariei si altele mai mici, unindu-le cu branza tinuta deoparte.
- Ochii se orneaza cu boabe de piper, iar nasul cu morcov.
Nu-i asa ca e dragut?