OMULET DE ZAPADA CU AROMA DE PARMEZAN

O idee draguta pentru Sarbatori, dar pentru cei ce au rabdare si timp de stat in bucatarie 🙂

INGREDIENTE:

  • 450 g de crema de branza (Philadelphia sau alt tip)
  • 1 1/2 cana de branza rasa (eu am folosit parmezan, dar puteti folosi si cascaval mai tare)
  • 1 catel de usturoi pisat
  • piper macinat
  • cuisoare
  • tulpina de telina
  • boabe de piper sau masline negre pentru ochi si nasturei 
  • 1 felie de paine integrala sau alba
  • morcov

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amesteca crema de branza cu jumatate de cana de parmezan ras, usturoi, sare si piper. Se tine deoparte o lingura din crema de branza preparata pentru caciula Mosului, iar restul compozitiei se da pentru jumatate de ora la congelator.
  2. Se scoate de la rece si se imparte compozitia in 3 bile, pe care le tavalim prin restul de parmezan ras. Se pun din nou la congelator pentru 1 ora, pentru a le putea suprapune ulterior, in caz contrar branza se moaie si nu o putem prelucra.
  3. Se suprapun bilele de branza, fixandu-le cu o scobitoare.
  4. Fularul lui Mos Craciun va fi facut cu o felie subtire din telina, cu ajutorul instrumentului de curatat cartofi. Fularul se va fixa cu cuisoare.
  5. Se taie cercuri din felia de paine, una mai mare pentru baza palariei si altele mai mici, unindu-le cu branza tinuta deoparte.
  6. Ochii se orneaza cu boabe de piper, iar nasul cu morcov.

Nu-i asa ca e dragut?

 

Previous Entries MOS CRACIUN DE FRISCA SI CAPSUNI Next Entries PRAJITURA CU CREMA DE COCOS

Lasă un răspuns