Un aperitiv cu care va puteti surprinde in mod placut invitatii, dar si pe cei care ii iubiti. Eu asa am facut si rezultatele au fost pe masura. Acum sa va zic cum se face: se fac trei aluaturi, cu aceleasi ingrediente, dar culoarea va fi alta. In momentul cand asezati in tava aluaturile le dispuneti intercaland culorile, rezultatul fiind nemaipomenit.
INGREDIENTE:
PENTRU ALUATUL VERDE:
- 2 oua
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de spanac congelat
- sare
PENTRU ALUATUL PORTOCALIU:
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de bulion (sau pasta de ardei)
- sare
PENTRU ALUATUL ALB:
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- 1 lingura smantana
- 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de branza rasa sarata
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 g crema de branza
- 2-3 linguri de smantana
- sare
- 1 lingura de masline negre fara samburi
MOD DE PREPARARE:
- Se incepe prepararea aluatului verde dupa urmatorii pasi: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu 2 linguri de ulei. Se adauga 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, praful de copt, sare si 2 linguri de spanac congelat, taiat marunt. Separat se bat albusurile si se amesteca in galbenusuri, cu miscari de jos in sus.
- Se prepara aluatul portocaliu la fel ca aluatul verde, numai ca se inlocuieste spanacul cu bulion (sau pasta de ardei, sau boia).
- Se prepara aluatul alb ca celelalte doua, numai ca se vor pune 2 linguri de branza sarata, eliminand sarea.
- In tava de aragaz se pune hartie de copt si se varsa cate putin din fiecare compozitie, alternandu-le ca mai jos.
- Se pune la copt, la 190-200° pentru circa 15 minute (cand e gata devine aurie pe margini). Se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa la racit.
- Maslinele se toaca marunt si se amesteca cu crema de branza si smantana.
- Cand rulada s-a racit se desface, se unge cu crema de masline preparata si se ruleaza din nou, cu ajutorul hartiei de copt (ca o bomboana). Se strange bine la capete si se da la rece. Se taie felii si se serveste cu pofta. E delicioasa!!!