Pentru o cina lejera, cu putine calorii, am facut niste barcute de ardei gras pe care le-am umplut cu orez si dovlecei. Bineinteles se pot adauga si alte legume, dar eu le prefer simple, pentru ca le fac repede, pe perioada de vara.
INGREDIENTE:
- 2 ardei grasi
- 150 g orez
- 2 dovlecei mici
- sare
- piper
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Se spala ardeii, se taie jumatati, pe lungime si se curata de seminte. Se pune un vas cu apa la fiert si cand aceasta incepe sa fiarba, se varsa orezul si se fierbe timp de 10 minute.
Intre timp, intr-o tigaie cu putin ulei se pun la calit dovleceii taiati rondele si cateva fasii de ardei. Se adauga sare si piper. Se adauga orezul fiert si scurs si se amesteca bine totul pentru cateva minute.
Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline, se pun barcutele de ardei si se umplu cu compozitia de orez. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180°.