TARTINE CROCANTE CU SOMON AFUMAT

Tartinele se servesc de obicei ca aperitive si sunt ideale pentru o cina in familie sau o masa festiva. Se prepara de obicei cu diferite ingrediente, cu exceptia sosurilor care curg, murdaresc si inmoaie paine. Painea se poate taia in diferite forme, important este sa fie de dimensiuni mici, pentru ca va fi mancata cu mana- FINGER FOOD. Painea folosita este de preferat sa fie paine integrala, aceasta fiind  cea mai sanatoasa, si va fi prajita in cuptor. Combinatia ideala, dupa parerea mea este somonul afumat cu branza, alaturi de putina lamaie si marar.

INGREDIENTE:

  • 200 g somon afumat feliat
  • 1 paine integrala
  • 2 cutii crema de branza
  • zeama de la 1 lamaie
  • coaja de lamaie taiata fasiute foarte subtiri
  • 1 legatura de marar
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust

MOD DE PREPARARE:

  1. Se taie painea in felii foarte subtiri si cu o forma adecvata sau chiar cu un pahar decupati rondele. Se aseaza intr-o tava de copt, se stropesc cu ulei de masline  si se baga la cuptorul incins la 175°C, pentru circa 5 minute pe fiecare parte. Se scot feliile de paine din cuptor si se lasa la racit.
  2. Se amesteca crema de branza cu zeama de lamaie, piper si marar tocat foarte marunt, apoi se orneaza feliutele de paine cu aceasta compozitie. Aceasta operatiune, pentru un plus de eleganta, se poate face  folosind un cornet special pentru ornat sau pur si simplu ungand generos feliile de paine cu branza, apoi  se modeleaza spiralat cu o furculita
  3. Se taie feliile de somon in panglici, se ruleaza si se aseaza in mijocul stratului de branza.
  4. Se orneaza tartinele cu crengute de marar si feliute subtiri de coaja de lamaie.

PS: Daca nu aveti in casa crema de branza, puteti amesteca untul, la temperatura camerei cu putina sare, piper si marar.

POFTA BUNA , DRAGILOR!

Previous Entries PASTA CU TON Next Entries GREEK SALAD

Lasă un răspuns