Mereu cand vreau sa fac un desert de multe ori ma opresc la mere. Imi place sa incerc toate retetele fie ele torturi, tarte, prajituri.
Astazi va dau o reteta aflata de la sora mea, foarte gustoasa si usor de preparat. Este o tarta parfumata si cu interiorul moale, perfect pentru micutii nostri si nu numai. Eu am pus mai putin de un varf de scortisoara si e perfecta, dar daca va place mai aromat mai adaugati.
INGREDIENTE:
- 700 g mere
- 2 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 100 g unt
- 1 lamaie (coaja si sucul)
- 200 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- un varf de scortisoara
- 1 varf sare
- vanilie
- Pentru presarat: zahar vanilat + scortisoara
MOD DE PREPARARE:
- Se spala merele, se curata de coaja si se taie bucatele. Se stropesc cu sucul de la o lamaie (mai intai radeti coaja de lamaie si tineti-o deoparte).
- Intr-un vas se bat ouale cu zaharul, pana devin crema, apoi se adauga untul topit. Se incorporeaza pe rand scortisoara, coaja rasa de lamaie, laptele, praful de copt, un varf de sare si vanilina, iar in final faina, amestecand bine totul.
- In aluatul obtinut se pun merele, scurse de sucul de lamaie.
- Se pune compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se presara suprafata cu zahar amestecat cu 1/2 lingurita de scortisoara. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade, pentru 50-60 de minute.