TARTA CU PERE SI NUCI

Daca tot a venit sezonul rece e tare placut sa pregatesti cate ceva bun la cuptor pentru cei dragi. De data aceasta am pregatit o tarta foarte, foarte gustoasa, pe baza de pere, nuci si scortisoara. Mmmm, va scriu reteta, dupa care ma duc sa mai mananc o felie 🙂

 

10373030_10204081839640586_7412213135264948924_o

 

INGREDIENTE:

  • 125 g zahar
  • 125 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 16 g praf de copt
  • 300 g de pere (1 para mare)
  • 100 g nuci (se lasa cateva bucati pentru decor)
  • scortisoara
  • zahar pudra

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un vas se freaca bine 125 g de unt, la temperatura camerei, cu zaharul (125g), pana se obtine un amestec spumos. Se adauga 2 oua, apoi se incorporeaza 150 g faina, praful de copt (16g) si scortisoara.
  2. Perele, spalate si curatate de coaja se taie bucatele si se amesteca  in aluatul de mai sus, impreuna cu nucile rupte bucatele.
  3. Se varsa compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la 170°, pentru 40-45 minute, in cuptorul preincalzit. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar. Se serveste cu mare pofta!

1263979_10204081840920618_8126212366391380749_o

Previous Entries PASTA CU ROSII CHERRY SI SPANAC Next Entries RULOURI DE ARDEI GRAS CU CASCAVAL LA CUPTOR

Lasă un răspuns