RULADA RAPIDA CU GEM

O reteta pentru mamicile care nu prea au timp de stat in bucatarie este RULADA cu gem sau cu crema, dupa preferinta.

INGREDIENTE :

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 4 albusuri
  • 100 g faina
  • 1 plic de vanilina
  • gem
  • zahar pudra

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Separat, se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusurile, cu miscari de jos in sus.
  2. Se adauga apoi faina cu vanilina, amestecand continuu pana se obtine un aluat omogen.
  3. Se ia o hartie de copt, se umezeste si se pune intr-o tava dreptunghiulara.
  4. Se coace in cuptorul incalzit la 230 de grade, pentru 5 minute.
  5. Se scoate din cuptor si se ruleaza cu ajutorul unui prosop umed. Se desface, se unge cu gem sau alta crema ( fara a exagera, altfel va iesi din rulada ) si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt din tava. Folosind aceeasi hartie de copt, se inchide rulada ca pe o bomboana, strangand bine capetele si se da la rece.
  6. Se deschide, se taie felii si se presara cu zahar pudra.

 

rulada gem

Previous Entries HUMUS DE AVOCADO CU CHIPSURI DE LEGUME Next Entries DESERT SEMIRECE CU FRISCA,CIOCOLATA SI BISCUITI

Lasă un răspuns