DESERT SEMIRECE CU FRISCA,CIOCOLATA SI BISCUITI

Un desert racoritor pentru zile calduroase, perfect pentru intreaga familie. Se prepara usor cu putine ingrediente, iar daca nu iubiti cafeaua, se pot insiropa biscuitii in lapte si ciocolata (sau lapte si cacao).

IMG_9664ok

 

INGREDIENTE:

  • 500 ml de frisca lichida cu zahar
  • 300 ml de lapte condensat
  • 150 g de ciocolata amara
  • biscuiti seci-  tip Petit Beurre
  • cafea 40-50 ml pentru insiropat biscuitii ( pentru copii folositi lapte si ciocolata )
  • cioccolata pentru ornat
  • aroma vanilie

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune ciocolata la topit la bain-marie si cand e topita toata se stinge focul si se lasa la racit.
  2. Intre timp se bate frisca (trebuie sa fie rece, tinuta la frigider) cu esenta de vanilie, apoi se adauga laptele condensat (daca nu gasiti de cumparat aveti reteta aici ), continuand a amesteca.
  3. Se imparte compozitia in doua, o parte ( alba ) se pune intr-un vas, iar in cealalta jumatate se adauga ciocolata amara ( racita, altfel frisca se topeste ) si se amesteca bine .
  4. Se ia o forma de chec si se tapeteaza cu pelicula transparenta, care va va ajuta sa scoateti desertul semirece din forma (pelicula trebuie sa fie mai lunga decat laturile pentru a-l putea extrage)
  5. Se pune stratul de ciocolata si se niveleaza bine. Se insiropeaza biscuitii in lapte cu cafea ( sau lapte si ciocolata ) si se pun peste crema, in mijloc, pe toata lungimea formei. (Daca se doreste se mai pune un strat de biscuiti in crema de ciocolata)
  6. Se varsa crema alba, se niveleaza bine si se termina cu un alt strat de biscuiti, presand usor.
  7. Se da tava la congelator si se lasa pentru circa 8 ore ( cel mai indicat este sa se pregateasca o zi inainte ). Se orneaza dupa preferinta cu nuci, fistic ciocolata si se serveste.

POFTA BUNA!   IMG_9663ok

Previous Entries RULADA RAPIDA CU GEM Next Entries FICATEI DE PUI CU LEGUME

2 thoughts on “DESERT SEMIRECE CU FRISCA,CIOCOLATA SI BISCUITI

Lasă un răspuns