INGREDIENTE:
– pentru clatite:
- 2 oua
- 2 cani de faina
- 3 cani de lapte
- un varf de sare
- 1 lingura de ulei
– pentru crema:
- 300 g ciocolata cu lapte
- 200 ml frisca
- 400 frisca batuta
- 60 g zahar
- 70 g nuci (eu am pus un mixt nuci, migdale si alune)
MOD DE PREPARARE:
- Se bat ouale cu un varf de sare, se adauga faina, apoi se incorporeaza putin cate putin laptele, Se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. Aluatul obtinut trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri.
- Cu ajutorul unui polonic (sau al unei cescute) se pune cate putin din compozitia de mai sus in tigaia incinsa si unsa cu foarte putin ulei, avand grija sa se acopere uniform suprafata acesteia. Se rumenesc usor pe ambele parti. Clatitele obtinute se lasa la racit.
- Intre timp se pregateste crema: se topeste ciocolata la foc mic si se amesteca cu frisca lichida pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca.
- Zaharul se pune intr-un vas la caramelizat, la foc mic. In momentul in care acesta este topit si are culoarea aurie, se adauga nucile. Se amesteca nucile, astfel incat sa fie acoperite uniform cu zaharul caramel. Se rastoarna pe o foaie de hartie de copt si se lasa la racit.
- Nucile caramelizate se macina la robot, apoi se amesteca in crema de ciocolata racita.
- Se asambleaza tortul: se pune pe farfurie prima foaie de clatita, se unge cu crema de ciocolata si nuci, peste ea se adauga a doua foaie de clatita, se unge si aceasta cu crema de ciocolata, peste care se pune a treia clatita. Peste a treia foaie se pune un strat generos de frisca, apoi se pun iar 3 clatite unse fiecare cu crema de ciocolata.In concluzie la 3 straturi de ciocolata facem un strat de frisca. Se pastreaza putina crema de ciocolata pentru a unge tortul si la exterior. Se decoreaza cu frisca si nuci caramelizate. Se da la rece cateva ore apoi se serveste.