Este o tarta foarte pufoasa, rapida si in plus nu contine praf de copt. Este perfecta atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari si va invit cu drag s-o incercati si voi. Sincer, este cea mai usoara si rapida tarta pe care o fac cu drag acasa. Pufoasa, parfumata, te invita mereu s-o gusti…
INGREDIENTE:
- 4 oua
- 4 linguri de ulei
- 200 g zahar
- 170 g faina
- 1 varf de bicarbonat
- 3 mere
MOD DE PREPARARE:
- Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de ulei, care se incorporeaza bine, ca la maioneza.
- Albusurile se bat spuma si cand se intaresc bine se adauga putin cate putin zaharul.
- In galbenusurile amestecate cu ulei se pune un varf de cutit de bicarbonat stins cu zeama de lamaie, apoi se toarna albusurile batute spuma. Se incorporeaza usor, amestecand de jos in sus.
- Se adauga faina, continuand a amesteca de jos in sus pana se obtine o compozitie fina, omogena, fara cocoloase.
- Merele se spala, se curata si se taie bucatele. Se incorporeaza in amestecul de mai sus si se varsa totul intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
- Se da la cuptorul incalzit la 180° pentru circa 30 de minute (pentru a verifica daca este gata faceti proba cu o scobitoare).