INGREDIENTE ( 4 persoane ):
- caracatita circa 1 kg
- 4 dovlecei (zucchine)
- 2 feniculi
- ulei de masline
- suc de lamaie
- sare
- piper
- morcov (optional pt fiert)
- tulpina de telina (optional pt fiert)
MOD DE PREPARARE:
- Se spala caracatita, se curata si se pune la fiert cu 1 morcov, 1 tulpina de telina, in oala minune, pentru 15 minute de cand incepe sa fluiere (in oala nomala se fierbe circa 40-45 minute). Se inchide focul si se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Se curata de piele si se taie rondele.
- Zucchinele (dovleceii) se spala, se curaa si se taie julien. Se pun la fiert in apa cu sare si se dau un clocot (1 minut ca sa ramana crocanti).
- Feniculii se curata si se taie fasii subtiri.
- Se pune un strat de zucchine (dovlecei), rondele de caracatita, iar deasupra fenicul taiat feliute subtiri. Se face la citronette – ulei amestecat cu suc de lamaie si sare si se condimenteaza salata.
Se serveste rece!