SALATA DE CARACATITA CU FENICUL SI DOVLECEI

INGREDIENTE ( 4 persoane ):

  • caracatita circa 1 kg
  • 4 dovlecei (zucchine) 
  • 2 feniculi
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • morcov (optional pt fiert)
  • tulpina de telina (optional pt fiert)

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala caracatita, se curata si se pune la fiert cu 1 morcov, 1 tulpina de telina, in oala minune, pentru 15 minute de cand incepe sa fluiere (in oala nomala se fierbe circa 40-45 minute). Se inchide focul si se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert. Se curata de piele si se taie rondele.
  2. Zucchinele (dovleceii) se spala, se curaa si se taie julien. Se pun la fiert in apa cu sare si se dau un clocot (1 minut ca sa ramana crocanti).
  3. Feniculii se curata si se taie fasii subtiri.
  4. Se pune un strat de zucchine (dovlecei), rondele de caracatita, iar deasupra fenicul taiat feliute subtiri. Se face la citronette – ulei amestecat cu suc de lamaie si sare si se condimenteaza salata.

Se serveste rece!

image

 

Back to top