CRUMBLE DE PERE

Eu nu sunt adepta aruncatului alimentelor si de multe ori caut sa transform o reteta care nu se mai mananca in alta, schimband gustul si aspectul acesteia. Astazi va prezint o reteta delicioasa de crumble care am facut-o cu pandispan (se poate face cu cozonac, chec, panettone) care de vreo doua zile nu se mai manca si pere, cu suprafata crocanta. Incercati si voi si veti vedea ca am dreptate.

INGREDIENTE:

  • 1/2 de pandispan
  • 1 para bine coapta
  • 2 oua
  • 30 g zahar
  • pentru crumble: 50 g zahar +100 g faina + 50 g unt + scortisoara

MOD DE PREPARARE:

Intr-o tava de copt rotunda, tapetata cu hartie de copt se taie felii pandispanul ( sau ce alt blat aveti ramas si nu-l mai mancati ) si se dispun radial pe toata suprafata tavii. Se spala o para, se taie felii subtiri si se aseaza deasupra pandispanului taiat, fara a o curata insa de coaja. Daca doriti puteti face inca un strat de pandispan si pere. Se bat 2 oua cu 30 de g de zahar si se varsa peste baza de pandispan si pere. Se prepara aluatul de crumble, care va da tartei o delicioasa nota crocanta astfel: se amesteca 100 g  faina cu 50 g de zahar, apoi se taie bucatele mici untul si se framanta repede ca sa nu se topeasca untul. Se adauga scortisoara. Aluatul obtinut va fi un aluat faramicios, care se va pune deasupra in tava, presandu-l usor cu o lingura. Se da la cuptor la 210° pentru 15 minute. Rezultatul: o delicioasa tarta cu fructe cu o suprafata crocanta delicioasa.

POFTA BUNA!!

 

image

 

image

Previous Entries GNOCCHI DE DOVLEAC IN UNT AROMAT Next Entries SOTE' DE MORCOVI

Lasă un răspuns