CLATITE SURPRIZA

Bune, bune…chiar nu ma asteptam sa fie atat de gustoase. De obicei fac doar varianta dulce de clatite, dar sunt extraordinare si cele sarate, merita sa le incercati. Eu am facut doua tipuri de umplutura, jumatate am facut cu speck (e un fel de prosciutto afumat) si branza ( tip cascaval moale, care sa se topeasca la cuptor), iar jumatate le-am facut cu radicchio (un tip de salata) si branza. Bineinteles voi puteti incerca si cu altceva- spanac si ricotta, sunca si cascaval sau doar cu branza.

INGREDIENTE:

– pentru clatite (eu folosesc o cana ca unitate de masura):

  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • 3 cani de lapte
  • ulei
  • un varf de sare

– pentru umplut:

  • speck
  • 250 g cascaval moale
  • besciamella (sos alb)
  • unt

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pregatesc clatitele: intr-un castron se bat bine ouale, se adauga 2 cani de faina, un varf de sare, iar in final laptele incorporand putin cate putin, ca sa nu se formeze cocoloase. Se unge o tigaie antiaderenta cu ulei si se varsa cate putin din compozitie, miscand tigaia circular ca sa se distribuie uniform. Cand marginile incep sa devina aurii se intoarce clatita pe partea cealalta. Se repeta pana cand se temina toata compozitia.
  2. Se pregateste besciamella : se pune la topit 50 g de unt. Cand aceasta este gata se ia de pe foc, se adauga 50 g faina, sarea si nucsoara, apoi se varsa putin cate putin laptele (500ml), ca sa nu se faca cocoloase. Se pune din nou pe foc si se amesteca mereu pana incepe sa se ingroase.
  3. Se ia cate o clatita, se unge cu besciamella, iar deasupra se pune cate o felie de speck si cascaval ras. Se impatureste in forma de triunghi, apoi se aseaza in tava unsa cu unt. Se pregatesc pe rand si restul de clatite, peste care se toarna restul de besciamella.
  4. Se dau la cuptor cu grill deschis, la 180 grade, timp de 12-15 minute. Se servesc calde.

 

 

image

Previous Entries Biscuiti umpluti cu gem Next Entries GNOCCHI DE DOVLEAC IN UNT AROMAT

Lasă un răspuns