INGREDIENTE:
- 400 g pandispan
- 3-4 linguri gem de fructe sau Nutella
- ciocolata amara, cu lapte sau alba
- pentru ornat: bombonele mici colorate sau alune pisate marunt
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se faramiteaza feliile de pandispan.
- Se adauga gemul de fructe sau Nutella astfel incat sa obtineti un aluat nu foarte moale, dar nici foarte uscat. Se va obtine un aluat din care se vor modela bilute de dimensiune medie, omogene, care sa nu se desfaca dar nici sa nu fie prea cremoase.
- Se trece fiecare betisor de lemn sau de plastic prin ciocolata topita, apoi se infing usor in bilutele preparate anterior.
- Se pun la congelator pentru cateva ore.
- Intre timp se topeste la bain-marie ciocolata neagra sau de lapte.
- Se scot bilutele de la congelator, se trec prin ciocolata topita si se scurge surplusul pana suprafata rezulta neteda.
- Cand ciocolata este inca lichida se decoreaza cu bombonele colorate sau alune pisate marunt.