Biscuitii astia sunt o grozavie, trebuie neaparat sa i incercati. Sunt foarte simplu de facut, necesita de putine ingrediente si sunt gata cat ai clipi. Mai mult sunt foarte sanatosi si daca nu sunteti la dieta puteti adauga fulgi de cioccolata sau ii decorati la final, cand s-au racit cu ciocolata topita.
INGREDIENTE:
- 300 g de fulgi de ovaz
- 100 g de unt
- 70 g zahar
- 70 g zahar brun
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- Optional fulgi de cioccolata sau cioccolata pentru decorat
MOD DE PREPARARE:
- Fulgii de ovaz se macina cu ajutorul robotului de bucatarie pana devin marunti, dar nu praf.
- Se pune la topit pe foc untul, iar cand acesta s-a topit se adauga fulgii de ovaz si se amesteca.
- Separat se bate oul cu zaharul, 1 lingura de faina si praful de copt.
- Se incorperaza oul cu zaharul peste fulgii de ovaz si se amesteca bine totul.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune cate 1 lingura din compozitie si se formeaza biscuiti rotunzi. Daca vreti sa iasa toti de aceeasi marime se da forma cu ajutorul inelului de patiserie, presand bine interiorul cu dosul unei linguri umezite. Va sfatuiesc sa ii faceti cat mai subtiri pentru a ramane crocanti.
- Se formeaza rand pe rand biscuitii, lasand distanta intre ei, pentru ca vor creste in cuptor. Pentru cine doreste se presara la suprafata fulgi de cioccolata.
- Se coc la 170 °C timp de 14 minute. Se scot si se lasa la racit. Se pastreaza intr-un vas ermetic timp de 7 zile.