NEGRESA

Aceasta negresa este atat de simplu de preparat si ceea ce imi place este rezultatul pufoasa si in acelasi timp umeda. Daca doriti puteti face si glazura deasupra , eu din cauza celui mic (care ar manca ciocolata toata ziua ) am evitat sa o mai fac. S-a mancat oricum pana la ultima firmitura. Glazura daca doriti o puteti face din 100 g de ciocolata pentru topit si 3 linguri de ulei. Se topeste la foc mic, dupa care se intinde pe suprafata negresei reci.

Ca unitate de masura am folosit cana de ceai , de 250 ml.


INGREDIENTE:

  • 1 cana de lapte
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 200 g de unt
  • 1 cana de faina
  • 3 linguri de cacao
  • praf de copt
  • 3 oua

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun intr-un vas pe foc zaharul, laptele , untul si cacaua si se lasa la foc mic pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  2. Separat se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare.
  3. Cand compozitia s-a racit se adauga rand pe rand galbenusurile , faina si praful de copt.
  4. Se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor cu miscari de jos in sus.
  5. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor timp de 40 de minute la 180 ° C. Se scoate si se lasa la racit, apoi se taie romburi.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.