Aceasta negresa este atat de simplu de preparat si ceea ce imi place este rezultatul pufoasa si in acelasi timp umeda. Daca doriti puteti face si glazura deasupra , eu din cauza celui mic (care ar manca ciocolata toata ziua ) am evitat sa o mai fac. S-a mancat oricum pana la ultima firmitura. Glazura daca doriti o puteti face din 100 g de ciocolata pentru topit si 3 linguri de ulei. Se topeste la foc mic, dupa care se intinde pe suprafata negresei reci.
Ca unitate de masura am folosit cana de ceai , de 250 ml.
INGREDIENTE:
- 1 cana de lapte
- 1 cana si jumatate de zahar
- 200 g de unt
- 1 cana de faina
- 3 linguri de cacao
- praf de copt
- 3 oua
MOD DE PREPARARE:
- Se pun intr-un vas pe foc zaharul, laptele , untul si cacaua si se lasa la foc mic pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
- Separat se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare.
- Cand compozitia s-a racit se adauga rand pe rand galbenusurile , faina si praful de copt.
- Se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor cu miscari de jos in sus.
- Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor timp de 40 de minute la 180 ° C. Se scoate si se lasa la racit, apoi se taie romburi.