Vi s-a intamplat sa vreti ceva rapid, simplu de facut, dar ceva care sa nu fie clasicul pe care il faceti mereu. Ei bine, asa am facut eu. Voiam clatite, dar nu clasicele cu dulceata, nici cele cu branza la cuptor si uite asa am ajuns sa le fac pe cele de mai jos. Daca sunteti indemanatici cu clatitele , restul e simplu ca buna ziua.
Eu v-am dat reteta mea de clatite pe care o fac mereu si nu mi-a dat niciodata gres. Pentru mai multe clatite dublati cantitatile. Daca insa aveti reteta voastra, faceti-o pe aia.
INGREDIENTE:
- 10 clatite ( eu folosesc 1 ou, 1 cana de faina, 1 ½ cana cu lapte, 1 lingura de ulei)
- 500 g mascarpone
- zahar pudra vanilat dupa gust
- fructe de padure proaspete
- fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE:
- Pentru clatite se amesteca toate ingrediente bine pana se obtine o compozitie omogena fara cocoloase. Se toarna un polonic mic de aluat intr-o tigaie incinsa , unsa cu ulei, si cu o miscare de rotatie rapida se repartizeaza uniform aluatul inainte sa se coaguleze. Cand s-a facut pe o parte se intoarce clatita si pe cealalta parte.
- Pentru crema: se amesteca mascarponele cu zaharul pudra vanilat, iar in final se adauga fructele de padure dupa preferinta.
- Se umplu clatitele reci cu crema de mascarpone, se aranjeaza pe un platou, iar restul de crema il intinzi peste ele.
- Se decoreaza frumos cu fulgi de migdale si fructe de padure.