INGREDIENTE (4 PERSOANE):
- 600 g broccoli
- 6 rosii cherry
- 200 g suc de rosii
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 500 g de pasta
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 3 linguri de ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
- Se spala broccoli, se desfac buchetele si se pun la fiert in apa sarata pentru circa 8 minute. Se scurg si se lasa la racit intr-un vas acoperit.
- Rosiile cherry se spala, se taie in patru.
- Cu ajutorul robotului de bucatarie sau al unui blender se mixeaza sucul de rosii cu 100 g de broccoli, 1 lingura de patrunjel tocat, sare si piper. Sosul obtinut se pune intr-o tigaie pe foc si se lasa pentru 5 minute.
- Pasta se pune la fiert intr-o oala cu apa sarata, timpul mentionat pe cutie, apoi se scurge.
- Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de masline si se pune la rumenit usturoiul pisat (sau ras) pentru 2-3 minute. Se adauga sosul preparat anterior, pasta, restul de buchetele de broccoli, rosiile cherry si se amesteca pe foc pentru 2 minute. Se presara cu patrunjelul ramas si se serveste.
POFTA BUNA!!