Gustoase si foarte usor de preparat, aceste rulouri au o aroma deosebita datorita sosului pesto cu nuci pe care il puteti folosi si ca simplu condiment la pasta.
Sosul pesto cu nuci este foarte parfumat, pe baza de busuioc proaspat, branza parmezan, ulei de masline si nuci.
INGREDIENTE ( 2 persoane):
- 6 felii vinete
- 6 felii cascaval (sau alt tip de branza asemanatoare care sa se topeasca la cuptor)
- 6 felii de sunca Praga
- 6 linguri de sos pesto cu nuci
- 3 linguri de ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
- Se spala vanata si se taie felii, pe lung, apoi se dau la cuptor pentru 15 minute ( le puteti face si pe gratarul incins daca va este mai comod, dar aveti grija sa nu le ardeti prea mult).
- Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline, apoi se trece la pregatirea sosului pesto cu nuci (reteta aici).
- Se pregatesc rulourile astfel: feliile de vanata, se ung cu un strat de sos de pesto, deasupra se aseaza o felie de cascaval si una de sunca de Praga si se ruleaza. Se fixeaza rulourile cu cate doua scobitori, ca sa nu se desfaca si se aseaza unul langa altul in vasul uns cu ulei.
- Se varsa deasupra restul de ulei si se dau la cuptorul incins la 190° pentru 10 minute. Se servesc calde!