Usor de preparat, se poate conserva pe perioada mai lunga, in borcanele de sticla la frigider sau la congelator. Foarte parfumat, da o aroma placuta mancarurilor si poate fi folosit drept condiment de pasta.
INGREDIENTE:
- jumatate de pahar de ulei de masline
- 2 linguri de nuci decojite
- 50 gr. frunze de busuioc proaspat
- 8 linguri de parmezan
- 2 catei de usturoi
- un pic de sare mare
MOD DE PREPARARE:
- Se spala bine frunzele de busuioc cu apa rece si se usuca usor cu un prosop.
- Nucile se curata de coaja, punandu-le pentru cateva minute in apa
- Se pune in blender usturoiul curatat, frunzele de busuioc, nucile si sarea. Se mixeaza bine totul, apoi se adauga branza parmezan si uleiul de masline.
- Se continua a se mixa amestecul, cu mici intermitente, pana se obtine un o compozitie cremoasa.
- Se pune intr-un borcanel de sticla sau de ceramica si se poate folosi drept condiment pentru pasta, lasagne sau rulouri.
- Ideal este sa se foloseasca proaspat, dar se poate pastra si la frigider punand deasupra un strat de ulei de masline.