Sos pesto cu nuci

Usor de preparat, se poate conserva pe perioada mai lunga, in borcanele de sticla la frigider sau la congelator. Foarte parfumat, da o aroma placuta mancarurilor si poate fi folosit drept condiment de pasta.

INGREDIENTE:

  • jumatate de pahar de ulei de masline
  • 2 linguri de nuci decojite
  • 50 gr. frunze de busuioc proaspat
  • 8 linguri de parmezan
  • 2 catei de usturoi
  • un pic de sare mare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala bine frunzele de busuioc cu apa rece si se usuca usor cu un prosop.
  2. Nucile se curata de coaja, punandu-le pentru cateva minute in apa
  3. Se pune in blender usturoiul curatat, frunzele de busuioc, nucile si sarea. Se mixeaza bine totul, apoi se adauga branza parmezan si uleiul de masline.
  4. Se continua a se mixa amestecul, cu mici intermitente, pana se obtine un o compozitie cremoasa.
  5. Se pune intr-un borcanel de sticla sau de ceramica si se poate folosi drept condiment pentru pasta, lasagne sau rulouri.
  6. Ideal este sa se foloseasca proaspat, dar se poate pastra si la frigider punand deasupra un strat de ulei de masline.

 

pestonoci1

 

Back to top