Pentru ca tot a trecut frigul si se apropie primavara ne pregatim cu retete simple, lejere pline de culoare si vitamine. Aceasta salata cu oua de prepelita este foarte hranitoare, lejera si satioasa. E simplu de facut, iar ouale de prepelita, de cand am dat de ele , nu lipsesc din frigider, iar cei mici le adora. Galbenusul lor nu contin colesterol si unde mai puneti ca este compatibila cu dieta Dukan. Se pate folosi orice tip de salata verde, spanac tanar, valeriana. Eu am folosit un tip de salata care se numeste lattughino, pentru ca este foarte frageda si o mananca cu drag si copiii.
INGREDIENTE:
- salata verde
- 4 oua de prepelita
- 1/2 de ceapa rosie
- 2-3 ridichi
- rosii cherry
- pentru dressing: 4-5 linguri de iaurt slab, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Ouale de prepelita se fierb circa 5 minute in apa cu putina sare, apoi se racesc in apa rece. Dupa racire se decojesc si se taie pe jumatate
Salata spalata si taiata se pune intr-un bol. Se adauga ceapa rosie tocata solzisori si ridichile rondele. Deasupra de adauga ouale de prepelita si rosii cherry taiate jumatati.
Se face dressingul si se varsa peste salata. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se decoreaza cu seminte de susan.