URSULETI UMPLUTI

Reteta asta o am de mult pe lista mea sa o probez…si ieri chiar am incercat-o. E tare buna mai ales pentru o zi de nasterea copiilor, doar ca va trebuie timp si rabdare. Daca aceste doua calitati nu va lipsesc, atunci va puteti apuca de treaba. Eu le-am pregatit simple si cu gem, pentru ca in casa nu avem amatori de ciocolata, sau mai bine spus nu vreau sa se obisnuiasca de la varsta asa frageda cu ciocolata si am facut cu gem.

IMG_9611ok

 

INGREDIENTE:

  • 500 g faina 00
  • 1/2 cubulet de drojdie
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 40 g unt
  • 80 g zahar
  • cuisoare
  • gem sau crema de ciocolata (dupa preferinta)
  • 1 ou pentru uns

MOD DE PREPARARE:

  1. Se dizolva drojdia in lapte caldut (nu fierbinte).
  2. Intr-un vas se pune faina, drojdia, ouale, apoi adaugati zaharul si untul topit. Se framanta circa 10 minute; aluatul ramane destul de moale.
  3. Se acopera vasul cu folie transparenta, peste care se aseaza un prosop curat si se lasa la crescut, la loc caldut pentru circa 2 ore.
  4. Se iau bucati de circa 80g de aluat si se pun pe o suprafata presarata cu faina. Se ia o bucata (partea cea mai mare) pentru burtica ursuletului , apoi una pentru cap, iar restul faceti bilute mici pentru labute,urechi si nasuc.
  5. Biluta cea mai mare (care reprezinta corpul ursuletului) se turteste, se pune in centru un pic de gem (sau crema de ciocolata), apoi se inchide.
  6. Se fac ursuletii, asambland toate partile si se decoreaza cu cuisoare ochii, nasul, si burtica.IMG_9604ok
  7. Se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la crescut pentru circa 1 ora.
  8. Se bate un ou si se ung ursuletii, apoi se dau la cuptor pentru 15 minute, la 200°.

PS: Puteti face si alte forme de animale sau ce le plac micutilor ( noi am facut si niste aricei tare dragalasi).

SPOR LA BUCATARIT!

 

IMG_9622

 

Previous Entries SUPA DE ROSII Next Entries TORT CU CREMA SI NUCA

Lasă un răspuns