Trandafirasi de aluat foietaj si mere

image

Astazi a trecut ziua fara sa reusesc sa fac prea multe, dar mi-am facut putin timp sa incerc o reteta care voiam sa o incerc de mult. E  o reteta pe care o puteti incerca si cu alte fructe, eu am facut-o cu mere, caci aveam din belsug si Andrea le mananca cu placere.

Ingrediente:

  • 1 aluat foietaj
  • 2 mere galbene
  • 1 lamaie
  • unt
  • apa
  • zahar
  • scortisoara
  • zahar brun
  • zahar vanilat

Mod de preparare:

  1. Se curata merele si se taie felii destul de subtiri si se stropesc cu suc de lamaie ca sa nu se inegreasca.
  2. Intr-o tigaie se pune unt ( cam o lingura am folosit ) , un pic de apa, scortisoara si un pic de zahar, apoi punem merele si le lasam pana se moaie. Cand sunt gata, se iau de pe foc si se lasa la racit.
  3. Se intinde aluatul foietaj si se taie in 8 fasii  si pe fiecare fasie se pun feliute de mere una langa alta de-a lungul  partii superioare.image
  4. Se acopera cu partea inferioara de aluat si se ruleaza toata fasia, obtinandu-se o forma de trandafir.image
  5. Se pun in tava acoperit cu hartie de copt si se presara cu putin zahar brun, daca doriti.image
  6. Se coc la temperatura de 200 de grade pana se rumenesc. Se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.image

Pofta buna, dragii mei!

Previous Entries PRAJITURA MINUNE Next Entries Broccoli cu rosii si naut

Lasă un răspuns