TORTILLA SPANIOLA CU CARTOFI

Tortilla spaniola cu cartofi e mai degraba un tip de omleta de-a noastra sau o frittata italiana. Are ca ingrediente cartofi, ceapa, oua si ulei , ingrediente care sunt la indemana oricui.

Se face usor, asa ca si cei mai neindemanatici o pot incerca.

INGREDIENTE:

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa
  • 5 oua
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia dulce (optional)

MOD DE PREPARARE:

  1. Se curata cartofii de coaja si se taie rondele cat mai subtiri posibil. Ceapa se curata si se taie julien.
  2. Cartofii se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, intorcandu-i ușor, să nu se rupă. Se adauga ceapa si se lasa la undit pana se inmoaie.
  3. Intr-un vas se bat ouale cu putina sare, piper si un varf de boia dulce.
  4. Se adauga ouale peste cartofii cu ceapa, se amesteca usor si se acopera cu un capac.
  5. Se rumeneste pe ambele parti. Se serveste calda sau rece.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.