TORTILLA SPANIOLA CU CARTOFI

Tortilla spaniola cu cartofi e mai degraba un tip de omleta de-a noastra sau o frittata italiana. Are ca ingrediente cartofi, ceapa, oua si ulei , ingrediente care sunt la indemana oricui.

Se face usor, asa ca si cei mai neindemanatici o pot incerca.

tortilla spaniola

 

INGREDIENTE:

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa
  • 5 oua
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia dulce (optional)

MOD DE PREPARARE:

  1. Se curata cartofii de coaja si se taie rondele cat mai subtiri posibil. Ceapa se curata si se taie julien.
  2. Cartofii se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei și se prăjesc pe ambele părţi, intorcandu-i ușor, să nu se rupă. Se adauga ceapa si se lasa la undit pana se inmoaie.
  3. Intr-un vas se bat ouale cu putina sare, piper si un varf de boia dulce.
  4. Se adauga ouale peste cartofii cu ceapa, se amesteca usor si se acopera cu un capac.
  5. Se rumeneste pe ambele parti. Se serveste calda sau rece.

 

 

Previous Entries COSULETE CROCANTE CU CREMA DE MASCARPONE SI FRUCTE DE PADURE Next Entries MUSCHIULET DE PORC IMPLETIT

Lasă un răspuns