TORT ZEBRA

Ca sa ii tineti pe cei mici ocupati in zilele mohorate, de ce nu incercati sa le cereti ajutor si sa faceti impreuna ceva bun si gustos? Noi am incercat si chiar daca suntem micuti, ne-a placut sa o ajutam pe mami la prepararea tortului zebra.

INGREDIENTE:

UNITATEA DE MASURA FOLOSITA – 1 PAHAR DE PLASTIC (DE UNICA FOLOSINTA)

  • 4 oua
  • 3 pahare de faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar de ulei floarea-soarelui
  • 1 plic de praf de copt

In plus:

  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de faina
  • coaja de lamaie

MOD DE PREPARARE:

  1. Se bat bine ouale cu zaharul, pana devin cremoase, apoi se adauga pe rand faina (3 pahare), laptele (1 pahar), uleiul (1 pahar) si praful de copt. In final trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa, omogena.
  2. Se imparte in doua parti egale ( ca sa fiti siguri cantariti- fiecare parte trebuie sa aiba cam 500 g). In prima jumatate se adauga 2 linguri de cacao amara, iar in cealalta jumatate 2 linguri de faina si coaja rasa de lamaie.
  3. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( eu o umezesc si o strang bine ca sa se moaie putin), apoi se pun in centru 2 linguri din compozitia de cacao. Peste 2 linguri din compozitia de cacao se pun 2 linguri din compozitia alba (fara sa miscati tava), apoi se continua din nou cu 2 linguri de compozitie de cacao, peste care iar 2 linguri din compozitia alba si tot asa pana se termina ambele aluaturi. In final, ele se vor largi pe toata suprafata tavii obtinandu-se o frumoasa combinatie zebrata de alb-negru.
  4. Se da la cuptor la 180° pentru 40 de minute. Se lasa la racit si se serveste presarat cu zahar pudra.

 

10649899_10203871893032052_5144658530306842236_n

Back to top