TORT TIRAMISU’

INGREDIENTE:

PENTRU BLAT:

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • un varf de sare
  • 1 pliculet de vanilina

PENTRU CREMA:

  • 500 gr mascarpone
  • 80 gr de zahar
  • 4 oua
  • 1 cana de cafea (eu am facut pentru copii cu orzo pentru copii solubil sau Nesquik)
  • cacao amara

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se prepara blatul astfel: se bat  ouale, apoi se adauga cate putin zaharul mixand bine , pana se obtine un amestec cremos (circa 10 minute). Se cerne faina si se incorporeaza peste oua impreuna cu pliculetul de vanilina.
  2. Se tapeteaza o tava (de 18-20 cm diametru) cu hartie de copt si se varsa compozitia de blat. Se da la cuptor ( incalzit inainte) la 180° pentru circa 30 de minute (verificati daca e gata cu o scobitoare, dar nu deschideti inainte de timpul indicat). Se lasa la racit.
  3. Pentru crema de mascarpone: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana se albesc si devin cremoase, apoi se adauga mascarponele. Se incorporeaza bine cu ajutorul mixerului pana se obtine un amestec cremos, omogen.
  4. Albusurile se bat spuma, cu un varf de sare, apoi se pun peste galbenusurile cu mascarpone, amestecand cu o lingura de lemn, jos in sus,
  5. Blatul se taie in 3 parti. Se pregateste cafeaua (eu folosesc orzo pentru copii) sau ness-ul si se insiropeaza bine baza blatului. Peste blatul insiropat se toarna 1/3 din crema de mascarpone.
  6. Deasupra se pune a doua parte de blat, se insiropeaza cu cafea si se intinde  o alta 1/3 de crema de mascarpone. Se pune ultimul strat de blat, se insiropeaza si se intinde restul de crema, acoperind bine si pe lateral. Se pudreaza suprafata cu cacao si se da la frigider. Se serveste rece!

 

IMG_0124

Previous Entries BAKLAVA Next Entries BRUSCHETE CU CIUPERCI SI MOZZARELLA

Lasă un răspuns