TORT IN STICLA DE COCA COLA

Era ceva timp de cand voiam sa incerc minunatia asta, dar nu gaseam niciodata timpul necesar. Pana la urma mi-am luat inima in dinti (ca doar sunt Leu) si incet incet cu rabdare l-am facut…l-am terminat chiar azi cand cel mai micut din familie Nicholas implineste chiar 19 lunite, pline de dragoste .

Sa va impartasesc si voua cum l-am facut: mai intai procurati-va o sticla goala de Coca-Cola, pe care o clatiti si dezlipiti cu grija eticheta (eticheta o tineti deoparte caci va fi folosit la finalul operei)

Eu am procedat ca in video (va las si voua linkul AICI).

Nu e greu de facut doar ca va trebuie destula rabdare, dar merita rezultatul si musafirii vor ramane placut impresionati.

Pe net circula mai multe filmulete, eu am facut cel in care m-am regasit cel mai bine. Se face in doua etape : prima faceti mulajul sticlei cu ciocolata, apoi interiorul ( blatul si crema).

INGREDIENTE:

  • 1 sticla goala de Coca- Cola
  • 500 g ciocolata amara sau cu lapte
  • 1 blat de pandispan pufos de cacao ( reteta AICI)
  • crema de mascarpone ( reteta AICI)

MOD DE PREPARARE:

Se topeste ciocolata, la foc mic, pe bain-marie. Se lasa la racit ( nu trebuie sa fie fierbinte ci doar moale cat sa o puteti manevra). Se ia fiecare jumatate de sticla si cu o lingura se pune in interior si se roteste usor pana se acopera in intregime cu ciocolata. Se pune la congelator circa 20 de minute.

Se repeta acest procedeu de inca 2 ori, punand de fiecare data sticla la congelator. Eu am facut aceasta operatie cu o zi inainte, iar a doua zi blatul si crema.

Se face blatul pe care il doriti, apoi se taie cercuri de diametrul sticlei pe care le puneti inauntru alternand un disc de pandispan si un strat de crema de mascarpone. Daca doriti puteti pune si fructe peste crema si tot asa pana umpleti bine ambele jumatati.

Se pune din nou la congelator ca sa se preseze bine ( eu am lasat ca 3-4 ore). Se scoate si cu ajutorul unui cutter se taie cu multa atentie sticla de plastic. Nu va ingrijorati este simplu deoarece sticla nu mai este lipita de ciocolata ( daca nu s-a de spring ciocolata de sticla inseamna ca trebuie sa mai lasati la congelator). Se extrag cele doua jumatati cu grija, iar dosul se lasa deoparte.

Cu ajutorul unei lame de cutit incalzit se trece peste partea unde se vor lipi cele doua jumatati. Se formeaza intreaga ” sticla” se lipseste eticheta, se aseaza dopul la loc si se serveste.

 

 

 

Lasă un răspuns