TORT DIPLOMAT

Mereu mi-a placut tortul diplomat, dar cum aici nu se gaseste sa-l cumpar gata facut, m-am pus pe treaba si pot spune ca a iesit nemaipomenit si musafirii au fost la fel de multumiti.

INGREDIENTE:

  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 10 foite gelatina sau 20 g gelatina granule (2 pliculete)
  • 250 g frisca lichida
  • 2, 3 portocale
  •  2, 3 kiwi
  •  2 banane
  •  1 cutie compot de ananas (rondele)
  • 200 g  piscoturi de sampanie

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folositi foite de gelatina, le rupeti in jumatate si le puneti in multa apa rece; daca folositi gelatina granule, puneti atata apa cat sa treaca cu doua degete peste ele).
  2. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (circa 10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul pe foc mic, amestecand continuu. Cand compozitia se mai ingroasa si „imbraca” lingura se da deoparte la racit. Cand este calduta ( nu fierbinte ) se adauga gelatina inmuiata precedent. Se amesteca bine, pana gelatina se topeste si se lasa la racit.
  3. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat sau esenta de vanilie si se incorporeaza in compozitia racita. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma, si fructele.
  4. Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda cu diam. de 26 cm.
  5. Fructele se curata de coaja. Peretii se imbraca cu fructe sau  piscoturi inmuiate in compotul de ananas si fundul formei se imbraca in felii de ananas, kiwi, banane si portocale. Se toarna peste fructe jumatate din crema, apoi se adauga alte bucatele de fructe ( care preferati), iar la sfarsit crema ramasa peste care se pun alte piscoturi inmuiate. Se lasa la frigider 4-5 ore, apoi se scoate si se rastoarna pe un platou. Se scoate folia transparenta, se orneaza cu frisca (daca se doreste) si se serveste.E nemaipomenit de bun!!

image

 

 

Previous Entries PARMIGIANA DE VINETE Next Entries PRAJITURA BUNICII

Lasă un răspuns