TORT DE IAURT

O reteta care cu siguranta va fi pe placul mamelor, care vor sa pregateasca un dulce rapid si sanatos pentru cei micuti. Ca unitate de masura folosim paharelul de iaurt natural sau de fructe si cu el masuram toate celelalte ingrediente.

INGREDIENTE:

  • 3 oua
  • 1 pahar de iaurt natural sau cu fructe (125 ml)
  • 2 pahare de zahar (250 ml)
  • 1 pahar de ulei de floare-soarelui (125 ml)
  • 3 pahare de faina(375 ml)
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lingura de gem (optional)

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un vas se amesteca ouale cu iaurtul si zaharul, apoi se adauga uleiul de floarea-soarelui si se mixeaza bine.
  2. Faina se trece prin sita, se amesteca impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de mai sus. Se varsa compozitia obtinuta intr-o tava de copt, unsa cu unt si tapetata cu faina.
  3. Se coace la 180°, in cuptorul incalzit, pentru 30 de minute. Se lasa la racit si se unge cu un strat de gem (daca doriti) sau pur si simplu se presara cu zahar pudra.

torta yogurt

Previous Entries LASAGNA CREMOASA CU DOVLECEI SI DOVLEAC Next Entries CRUTOANE DE PAINE AROMATE

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.