Sa nu spuneti nimic pana nu il incercati. E nemaipomenit de bun. L-am facut si il fac foarte des, se afla pe lista mea de torturi preferate si sa nu mai spun ca si cei mici il adora pentru ca se topeste pur si simplu in gura. Incercati-l si sa garantez ca va fi foarte apreciat de toti care il vor gusta. Deci, gata cu vorba si..sa trecem la treaba.
INGREDIENTE:
- 3 oua
- 250 g zahar
- 300 g faina 00
- 100 g ulei de floarea-soarelui
- 1 plic de praf de copt
- 50 g cacao amara
- un varf de sare
- 100 ml lapte
Crema de rom:
- 2 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 80 g zahar
- 60 g faina
- 1 esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
- Se pregateste mai intai crema de rom: se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, apoi laptele putin cate putin, iar la sfarsit aroma de rom. Se pune pe foc, amestecand mereu pana crema se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, acoperind vasul cu o folie transparenta.
- Blatul se pregateste astfel: se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga pe rand restul ingredientelor ( daca aluatul rezulta prea gros, adaugati un pic de lapte ).
- Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de blat, se varsa crema de patiserie cu rom, iar la final cealalta jumatate de blat.
- Se da la cuptor pentru 40 de minute, la 175 grade. Cand este gata, se scoate, se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.
Arata delicios o sa il fac pt ai mei