TORT CU CREMA SI NUCA

Un tort delicios pe care l-am incercat pentru prima oara si am ramas placut surprinsa de rezultat. Este foarte bun, de obicei evit torturile cu crema, dar crema este lejera si combinata cu nuca ii da un gust minunat.

IMG_9628ok

 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 380 g faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • coaja de lamaie

Pentru sirop:

  • sucul de la o portocala
  • 150 g apa
  • 5 linguri pline cu zahar
  • coaja de lamaie

Pentru crema:

  • 400 g lapte
  • 50 g faina
  • 5 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • coaja de lamaie

Pentru ornat:

  • 200 g nuci macinate mare, sau rupte bucatele
  • 2-3 linguri de gem de caise
  • 100 g ciocolata amara rasa

MOD DE PREPARARE:

  1. Mai intai se pregateste blatul de tort: se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine cremos, apoi se adauga pe rand ouale si se amesteca bine totul. Se adauga coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza bine pana se obtine un aluat omogen, fara cocoloase.
  2. Intr-o forma de tort, de circa 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt se varsa compozitia obtinuta si se da la cuptorul incalzit la 190 grade, pentru circa 30 de minute.
  3. Se pregateste crema: intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul, pana devin spumoase, apoi se adauga faina. Se varsa cate putin laptele si coaja de lamaie. Se pune vasul pe foc, amestecandu-se continuu. Cand incepe sa fiarba si crema incepe sa se ingroase, se ia de pe foc, se acopera cu folie transparenta si se lasa la racit.
  4. Se pregateste siropul: se pune apa, impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si sucul de portocale si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Se lasa la racit.
  5. Cand blatul este bine racit, se taie in doua cu un cutit cu lama lunga si subtire. Se insiropeaza primul strat cu jumatate din siropul pregatit anterior, se intinde crema de vanilie pe tot stratul cat si pe lateral, iar peste crema se aseaza al doilea strat de blat, care se insiropeaza cu restul de sirop.
  6. Se unge tortul cu gem de caise, peste care se presara nucile macinate ( sau rupte bucatele mai mari). Pentru a acoperi si partile laterale ale tortului, se ia nuca in mana si se preseaza pe margini, apasand usor, pentru a se lipi bine. La sfarsit se rade ciocolata amara si se da la frigider pentru 1-2 ore.

VA UREZ POFTA BUNA!

IMG_9626ok

Previous Entries URSULETI UMPLUTI Next Entries BISCUITI VIENEZI

Lasă un răspuns