TIRAMISU

Acum sa vedem cine rezista la o portie de Tiramisu? Eu ma topesc dupa acest desert si daca incep sa mananc nu ma opresc pana nu il termin. E nemaipomenit si va dau reteta pe care o fac eu mereu. Tin sa precizez, pentru cei ce tin dieta sau vor ceva mai lejer sa inlocuiasca mascarponele cu ricotta sau branza slaba, iar pentru cei micuti puteti insiropa piscoturile cu Nesquik sau lapte cu cacao.

Ingrediente:

  • 500 gr piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 250 ml cafea
  • cacao

MOD DE PREPARARE:

  1. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Se adauga mascarponele peste amestecul de oua si zahar si se omogenizeaza bine.
  2. Separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza si pe ele in amestecul de galbenusuri si mascarpone. Se amesteca bine.
  3. Se pregateste o cafea tare (sau nes) si se strecoara de zat (daca o faceti la ibric)
  4. Se asambleaza prajitura intr-un vas yena. Se trec piscoturile prin cafea si se asezam in vas. Peste primul strat se intinde jumatate din crema. Se face urmatorul strat de piscoturi insiropate in cafea, deasupra crema si tot asa pana se termina toate ingredientele, ultimul strat trebui sa fie de crema pe care o pudram cu cacao. Se da la frigider 4-5 ore ( cu cat sta mai mult, e mai bun pentru ca piscoturile se insiropeaza mai bine). Se serveste cu pofta in cantitate moderata!

 

image

Previous Entries RULADA "GIRAFA" Next Entries TARTINE DE LEGUME MIXTE CU FILE DE DORADA

Lasă un răspuns