Un aperitiv simplu si hranitor, pe baza de peste si legume, ideal pentru cei micuti. Eu am facut cu rosii si castraveti, dar puteti folosi ce legume doriti, iar pentru mai multa culoare folositi un ardei rosu si unul verde. Noi am papat tot si sper sa va placa si voua.
INGREDIENTE:
- 1 castravete
- 1/2 de morcov
- 2 rosii
- 200 g de file dorada
- ulei de masline
- patrunjel
- sare
- usturoi
- ierburi aromate (rozmarin, dafin)
MOD DE PREPARARE:
- Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune 1 catel de usturoi, rozmarin, dafin si se prajeste pestele file sau pentru cei mai micuti se fierbe la vapori. Se lasa la racit, apoi se taie marunt.
- Se spala si se curata castravetele, apoi se taie rondele. Se spala 2 rosii si se taie rondele. O felie de rosie se tine deoparte si se taie cubulete, eliminand insa miezul cu seminte. Se sareaza toate legumele.
- Intr-un vas se amesteca pestele file tocat marunt cu ulei de masline si cubulete de rosii. Se pune cate putin din compozitie peste feliile de rosii si cele de castraveti.
- Se pregateste la mixer un sos verde din patrunjel, usturoi, ulei de masline si sare (trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, ca mujdeiul) si se pune cate putin peste tartinele de legume cu peste. Se decoreaza cu castravete si morcov, taiate julien.
PS: PENTRU UN AMESTEC MAI CREMOS, SE POATE ADAUGA 1-2 LINGURI DE MAIONEZA !!NOI AM FACUT MAI LIGHT!!
POFTA BUNA!